Seminggu Bersama webe

Pagi tadi saya ada terbaca komen webe di Facebook page mereka yang menyatakan bahawa mereka akan melanjutkan tempoh promosi pelan Internet tanpa had dengan komitmen RM79 sebulan tu. Sepatutnya dah tamat pada 12 Februari lepas, tapi akan dilanjutkan lagi. Mungkin permintaan masih tinggi dan ramai yang nak mencuba pelan Internet ni.

Saya pun tak sangka boleh terjebak dengan promosi webe ni hehe. Padahal sebelum ni tak pernah tahu pun webe ni apa. Pertama kali saya dengar tentang webe dalam tahun ni jugak. 


Kenapa berminat nak pakai webe?

Saya boleh dikategorikan sebagai 'heavy user' dalam penggunaan Internet. Suka sangat tengok video di Instagram dan Youtube. Dan selalunya saya akan repeat video yang sama berjuta kali terutamanya video itsjudytime, Yusuf Iskandar, Bujibuchempel, dan anak Tomok, Arrian. They're all too cute! 😍

Pelan Celcom First Gold 20GB yang saya langgan pun tak pernah cukup, asyik kena topup kuota gara-gara selalu sangat tengok video dorang ni hehe. Bila saya dengar je tentang webe, memang laju saya decide untuk beli. UNLIMITED INTERNET kan. 😁

Review tentang webe

Sebelum beli webe ni, saya ada juga buat research sikit. Baca review mereka yang dah pernah menggunakan webe dan lihat komen di Facebook page webe digital. Alamak, nampaknya banyak bad review dari good review yang saya jumpa. 😅

Macam-macam komen terutamanya tentang support service webe. Saya pun akui agak susah nak berkomunikasi dengan team webe melalui medium yang mereka sediakan iaitu online support form, live chat, dan walk-in.

Live chat antara medium paling mudah dan cepat. Dalam beberapa minit memang ada staff webe yang akan respon chat kita. Nak lagi mudah dan cepat? Boleh terus hubungi webe careline di talian 011-1000 1000.

Walaupun banyak review yang kurang menyenangkan, saya tetap juga nak cuba pakai webe memandangkan setakat ni tidak ada sebarang kontrak dikenakan kepada pelanggan. Jadi kalau rasa nak terminate nanti, boleh buat pada bila-bila masa. 😀

Beli dua simkad. Satu untuk saya, satu untuk awak. #eh 😆

Seminggu bersama webe

Hari ni dah masuk seminggu saya menggunakan webe. So far so good. Boleh layan video unlimited dan tak perlu risau tentang kuota hehe.

Cuma saya pelik kenapa line saya 3G je. Sampai kat KL pun masih 3G. Dah pakai certified phone pun masih 3G, tak pernah saya tengok line webe saya jadi 4G. Ada sesiapa tak yang mengalami perkara yang sama seperti saya? Cuba komen sikit.

Anyway, harapan saya agar perkhidmatan webe akan bertambah baik dari semasa ke semasa. Terima kasih webe kerana menyediakan pelan Internet tanpa had dengan komitmen berpatutan kepada rakyat Malaysia! 👍

Suka artikel ini? Jangan lupa share ya!

Previous Post
Next Post

0 comments: